Opskrifter

OpskrifterFrugtpålæg
  • 250 g rosiner
  • 1 dl. vand
  • 100 g. hasselnødder.

Det hele blendes til en jævn masse – der kan evt. tilsættes 100 g revne gulerødder.


Minirugbrød
  • 10-12 stk.
  • 150 g rugmel
  • ca. 175 g hvedemel
  • ? tsk. salt
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 15 g gær
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl. lunken vand
  • æg eller olie til pensling.

Bland rug- og hvedemel med salt og sesamfrø. Rør gær og honning ud i lunken vand i melblandingen og ælt grundigt. Tilsæt mere mel hvis dejen ikke slipper bordet. Stil dejen til hævning under et fugtigt klæde i ca. 2 timer.

Ælt dejen og form den til tynde ca. 20 cm. lange stænger. Lad brødene efterhæve i 30 min. på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødene med sammenpisket æg eller olie og bag dem i 10 -15 min. ved 225 grader.


Kalkunsalat
  • 250 g kogt kalkunbryst
  • 250 g hytteost

Det hele blendes til en jævn masse.


Agurkesandwich med frisk ost

Til 4 sandwich: snit en agurk og salt med løs hånd. Læg agurkeskiverne på en sigte med et let pres i 10 min. Smør 2 skiver sandwichbrød med frisk ost med yoghurt – læg agurkeskiverne henover og læg sammen.

Skær sandwichen i 4 trekanter og pak den fast ind i stanniol. Denne sandwich bliver bedre af at ligge på køl natten over.


Sprøde kartofler med bacon

Kog ensartede kartofler i ca. 10 min.

Hæld vandet fra og rul en tynd skive bacon omkring hver kartoffel. Læg dem i et fad og dryp med lidt olivenolie og bag dem i ca. 10 min. ved 180o


Sildepostej

Rør 75 g smør blødt med 1-2 tsk. revet peberrod. Fjern skind og ben fra en røget makrel (ca. 100 g). Del makrellen i små stykker og kom den i smørret – pisk den evt. luftig med et piskeris. Smag til med salt, peber og citronsaft. Smør pålægget tyndt på, pynt med purløg.


Skinkesnegle

GÆRDEJ

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. smeltet smør eller olie
  • 1 æg
  • 500 g mel
  • Æg eller olie til pensling

FYLD

  • 200 g philidenfia light
  • 150 g skinkestrimler
  • 1 bundt purløg
  • Peber

Lun mælken og rør gæren ud heri, tilsæt resten og ælt dejen til den er glat og smidig – lad den hæve under et fugtigt klæde i 30 min. slå dejen ned og rul den ud til et rektangel på ca. ½ cm. i tykkelse.

Smør flødeosten ud over dejen og drys med skinkestrimler og fintklippet purløg. Kværn peber over. Rul dejen stramt sammen på den lange led som en roulade. Skær rouladen i ca. 1 cm. tykke skiver.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og put “snippen” ind under hver snegl. Lad dem hæve i 15 min. Pensles og bages ca. 15-18 min. ved 225o


Foccaciabrød
  • 25 g gær
  • 3 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. fintklippet purløg
  • 2 spsk. friskrevet parmesanost
  • 4 hakkede soltørrede tomater
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 380 g hvedemel
  • 2 tsk. olie
  • lidt salt

Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Del dejen i 8 stykker. Tryk dem til flade, runde brød med en tykkelse på ca. 1½ cm. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Tryk fordybninger i dejenmed fingrene. Pensl med vand.

Bag brødene ca. 12 min. v/225o på midterste ribbe. Dryp brødene med lidt olie og salt.

Hits: 64