Legetøj

LegetøjLegetøj

Vi kan mærke at en del børn gerne vil have noget af deres eget legetøj med i børnehave. Vi vil derfor – i en prøveperiode – åbne op for at børnene kan taget:

max. 1 stk. legetøj

med i institutionen. Med det menes der en dukke, en bil og hverken dukkevognen eller andet der hører til dukken, eller racerbanen der hører sammen med bilen.

For at det skal blive en god oplevelse for alle er der nogle regler som I skal følge: 

  • Legetøjet skal kunne ligge i børnenes kasse på deres rum og må derfor ikke være større end det kan lade sig gøre.
  • I skal tale med jer børn om at hvis legetøjet bliver væk eller går i stykker, er der ikke noget at gøre ved det. Medbring derfor ikke uerstattelige, dyre eller på andre måder ting, som barnet ikke kan undvære (f.eks. yndlingssovedyr).
  • Legetøjet må hverken kunne sige lyde eller indeholde batterier.
  • Der må ikke være lange snore eller andet som kan være skyld i ulykker.
  • Børnehaven er på ingen måde ansvarlig for legetøjet og erstatter ikke hvis det bliver væk eller går i stykker.
  • Personalet bruger ikke tid på at lede efter legetøj der er blevet væk.
  • Det er altid personalets vurdering der afgør om børnene må lege med deres legetøj i børnehaven. Vi forbeholder os retten til at sige, at legetøjet skal ud på barnets plads indtil de bliver hentet.

 

Det er en god ide at I taler med jeres børn om, at de skal lade andre børn både se, røre og prøve legetøjet. Hvis barnet ikke vil det, skal legetøjet ikke med i børnehave.

Kæmpe hårbøjler med alt muligt “tingeltangel” ser vi heller ikke så gerne. Smykker, udklædningstøj m.m. er også legetøj, – og skal blive hjemme. Vi har rigeligt legetøj i institutionen.

Hvis barnet skal sove til middag, kan en “sovebamse” medbringes. Den tages dog kun frem i sovesituationen.

Hits: 72